Fresco Design
Voor moderne fresco's en kalk muurschilderingen
Bekijk recente projecten
Muurschildering in jaren 30 stijl
caseineschildering
caseine schildering

Privé woning Dordrecht, toiletruimte, caseïne-muurschildering

Boven de nog authentieke gele tegels met een zwarte reliëf rand was de muur wit, zoals in de meeste kleine toiletruimtes. In de gang was er onder een aantal lagen behang, als lambrisering, een mooie marmerimitatie gevonden, wellicht ook gemaakt in de jaren ’30. Tijd dus om ook de toiletruimte op te fleuren. Omdat de stuclaag nog in goede staat was heb ik gekozen voor een muurschildering op de oude stuc. De schildering is gemaakt met een temperaverf. Hiervoor gebruikte ik pigmenten, water en caseïne.

zomer 2019

Feestelijk herplaatsing van Van Roode

Kijk, het werk hangt! De feestelijke opening/herplaatsing was op 25 maart 2022. Het kunstwerk van Van Roode heeft een nieuwe plek gekregen in De Doelen. Een prachtige plek met veel licht van boven en veel ruimte rondom. Daarbij hier bevindt zich al veel kunst uit de jaren 60,


Afname en restauratie muurschildering Van Roode

De preparatie van de muur, het inlijmen en bedekken met kaasdoek en ten slotte de afname van de muurdelen. 1. De muur in vakken verdelen en diagonaal de delen afplakken.2. Het inlijmen van het oppervlakte. 3.


Het van Roode restauratieproject in de pers

Het restauratieproject van de afname van de muurschildering van Van Roode is voltooid. De schildering is uit Dijkzigt gehaald en na restauratie op tien panelen geplakt. De wandschildering is nu in de Doelen te bekijken.


Muurschildering met tempera

Muurschildering toilet, Dordrecht
In het toilet was de betegeling van de jaren 30 in donker geel met een zwarte geschubde tussenrand nog aanwezig. Vanwege de specifieke uitstraling heb ik deze tegels laten zitten en deels als leidraad genomen.


filmfragment strappo project

Kijk hieronder bij ‘Lees meer’ voor de link naar een kort fragment uit de film ‘De tijdreis van Louis van Roode’ over de Rotterdamse kunstenaar Louis van Roode (1914-1964) en de wederopbouwkunst in Rotterdam. Deze film is gemaakt in opdracht van het CBK (Rotterdam) naar aanleiding van het strappo project dat ik uitvoerde in het voormalig Dijkzigt ziekenhuis.


Maak nu een afspraak.

Direct persoonlijk contact